top of page

REHBER ŞAHİN

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2022


Şahin bize bilgelik verir. Doğru ve yanlışı birbirinden ayırmada muhakeme gücümüzdür. Keskin bakışlarıyla net gözlem yeteneği ve odaklanma, fırsatları görüp değerlendirebilme, güçlü sezgiler verir. Sorun çözme ve koruyuculuk yeteneği, yaratıcılık ve kolektif bilinç alanından geçmişe dair pek çok kaydı hatırlama yetisi kazandırır.

Gözden kaçacak pek çok ayrıntıyı yakalamayı ve dikkatimizi artırmayı öğretecektir. Bize sunulmuş armağan niteliğindeki şeylere şükran duyarak karşılık vermediysek bu ilgisizliğin nedenini bulmamıza yardım edecektir.


Kahindir. Bilincin yüksek evrelerinin anahtarı elindedir.


Antik Mısır mitolojisindeki gök tanrısı, Osiris ve İsis'in oğlu Horus, şahin başlı tasvir edilir. Herkesçe malum "Horusun Gözü" senbolizması çok kudretli bir tılsımdır. İnsanın iç dünyasındaki her niyetini ve sosyal yaşamındaki her eylemini gözden kaçırmayan, merhametsiz yargıcın keskin bakışını, İlahi Yasalar'ın insanda "vicdan" olarak belirmesini simgeler. Gece gündüz açıktır ve hiçbir şeyi kaçırmaz. Nefsaniyeti temsil eden Seth ile savaş halindedir.


Şahin erki, Görüş açımızı genişletmeyi ve bu sayede genişleyen perspektifte yaratıcılığın artmasını, yepyeni hayat amaçları keşfetmemize destek olur. Spritüal güçlerimizin kuvvetlenmesine hizmet eder. Bu erkin sahibi görünen görünmeyen alemler arasında zarafetle hareket eder. Yoldaki tuzakları gösterir ve tehlikelerden uzak tutar. Dırdırcı zihni kontrol altına almayı ve bu karmaşadan kurtulmayı gösterir.


Cennet kuşlarındandır. Ruhsal tekâmül yolunda hızımızı artırır. Zorlu bir yolu vardır. Tam desteği için teslimiyet şarttır. Buna karşılık armağanları bu zorluğa değecek kadar değerlidir.

57 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BALİNA

ASLAN

BAYKUŞ ERKİ

bottom of page