top of page

REHBER AT



At gelir ve seslenir hareket et. At özgürlüktür. At insana hareket özgürlüğü sunan önemli hayvanlardandır. Atın evcilleştirilmesi insanlık için ateşin bulunması kadar büyük bir olaydır. Uzakları yeni yerleri keşfederek aynı mekana bağlı kalmaktan insanoğlunu kurtarmıştır. Başka halklarla iletişim kurup ilişkileri güçlendirmeyi sağlamıştır. Dolayısıyla tatmin ve anlamlı ilişkileri temsil eder.


Evcilleştirilmesi hiç kolay olmayan atlar taşıdıkları özgürlük ruhuyla gerçek gücün sembolüdürler. Bu güç sevgi ile paylaşılabilen, bireysel çıkarlar için kullanılamayacak bir güçtür. Gücün hayra kullanımını seçemeyeceğini düşünen kişiler içlerinde yarattıkları korkuyla bu gücü reddederler. At bu konuda öğretmendir. At erki, farkında olarak ya da olmayarak gücü ego seviyesinde kişisel çıkarlar ve kazanımlar için kullananlara attan düşme deneyimini yaşattığı gibi, kendi gücünün değerini bilmeyi ve onu olumlu anlamda nasıl kullanacağını da öğretir. Bu algılandığında kişi kendi yolculuğunu geliştirecek, hızlanacak, neşe dolacaktır.



Siyah at karanlığa girip ışığı bulmanın gücünü öğretir. Sarı at aydınlığı başkalarıyla paylaşıp, onları da aydınlatabilme gücünü temsil eder. Kızıl at bilginin ve deneyimin neşeyle aktarılmasının insanlar için daha hayırlı olduğunu temsil eder. Beyaz at güçteki bilgeliği temsil eder. Beyaz at erki gücün suistimalinin insanı bilgeliğe götürmeyeceğini söyler. Beyaz at gücün herkese dağıtılmadığını yalnızca sorumluluğu dengeli bir şekilde taşımaya istekli insanlara ödül olarak sunulduğunu hatırlatmak üzere gelir. At size dengeli bir şifa zırhına ulaşmak için çaba göstermeniz gerektiğini anlatır. Gerçek güç yolculuğunuzun genelini hatırlayarak ulaşılan bilgeliktir. Bilgelik insanlık için yürüdüğünüz yolları hatırlamaktır. Merhamet ve şefkatin yanı sıra yetenek güç ve meziyetlerinizi öğretmek sevmek ve paylaşmak güce açılan kapılardır.


At aidiyetin sevgiye dayalı gücün temsilidir. Sadakat, adanmışlık, koşulsuz sevgi ve dostluğu, refakat edebilmeyi temsil eder. Bir hedefe odaklanmak ve bu yolda hizmetini refakat aracılığıyla sürdürmenin yolunu gösterir. Tutkularının farkına varmayı ve bunlardan sıyrılıp uyanmayı, içimizde susturduğumuz gücün ateşini tutuşturmayı öğretir.



At aynı zamanda astral seyahatleride temsil eder. Tüm Seyyahların kaşiflerin ve gezginlerin koruyucusudur. Geleneksel tüm Şaman uygulamalarında at şamanların taşıyıcısıdır. Hatta Şamanlar davullarına Şaman Atı adını vermişlerdir. Hz. Muhammed'e Miraç gecesinde refakat eden İslam mitolojisinin kanatlı atı Buraktır. İbn Arabi "Burak berzahtan gelen bir binek hayvanıdır" der. Hz. Pir Mevlana ise "Kendini yükseklerin arasına katarsan eğer, hiçlik Burak olup seni yükseklere taşıyacak. Hiçliğin Burak'ı harikulade bir küheylan." diye bahseder.

Pegasus ve Tekboynuz / Unicorn da batı mitolojisinin en bilindik at formundaki rehberlerindendir.

Pegasus göklerin şimşek gücüne sahip bir eşlikçidir. Efsaneye göre, Yunan mitolojisinde aşırı hırsın zararlarını temsil eden Bellerophontes, Pegasus'u ele geçirip Olimpos'a gitmek ve ölümsüzlüğe sahip olmak ister. Pegasus yolda onu sırtından atar.

Tekboynuz, saflığın ve masumiyetin sembolüdür ve kanı içildiği takdirde ölümsüzlük vereceğine ve öldürülmesinin lanet getireceğine inanılır. İncil'de de bahsi geçen bir hayvandır.

Türk mitolojisinin kanatlı atı ise Tulpar'dır. Türk efsanelerine göre bu ata yüreği ve bedeni güçlü olanlar sahip olabilir. Kanatları görünmez ve ancak ihtiyaç halinde ortaya çıkar. Bir insan kanatlarını görürse Tulpar kaybolur.



At Rehber olarak göründüğünde hareket etmenizi engelleyen, sıkışıp kaldığınız ve bağlanmaktan vaz geçemediğiniz konuları işaret eder. Sorun yaratacağını zannettiğiniz ilişkilere koyduğunuz sınırlar mı yollarınızı tıkadı, yoksa başkaları ilerlesin diye hep yol veren olmak durumunda mı kaldınız?

84 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

YILAN ERKİ

GELİNCİK

bottom of page